-
Äppelmos med kanel
AIP. Äppelmos är enkelt att förbereda och göra. Ett perfekt tillbehör till flera kötträtter. Syrliga äpplen blir bäst att göra mos av. Ett kilo frukt blir ca en liter mos.
-
10 min -
5 personer -
Lätt
Ingredienser
1 kg Äpplen, syrliga 1 dl Vatten 3 msk Honung 1 tsk Kanel Gör så här:
-
1)
Dela äpplena i bitar eller klyftor och låt dem långsamt bli varma i en kastrull med 1 dl vatten i botten. Alternativt kör dem i mikrovågsugnen i ca 4 minuter.
-
2)
Rör om i grytan och öka värmen något. När äpplena börjar mosa sig kan man hjälpa till genom att mosa och stöta lite med en träslev.
-
3)
När äpplena är mjuka och skalet glansigt, ta grytan från värmen.
-
4)
Tillsätt honung och kanel och rör om ordentligt. Smaka av.
-
5)
Lägg över moset på väl rengjorda burkar och om det ska frysas, lämna plats för moset att svälla uppåt några centimeter. Låt burkarna svalna innan de läggs i frysen.

-
6)
Ps. Foto Denise Vestin. Recept hämtat ur Autoimmun kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hultén, www.paleoteket.se
-








