• Pizza på cassavamjöl - AIP

    AIP. En pizza med mycket smak. Se till att mäta cassavamjölet fluffigt annars kan du behöva tillsätta mer vätska. Grunda med nomato-sås. Toppa med skinka, köttfärs, räkor, musslor, svamp, oliver, färsk spenat eller andra favoriter. Eller kör den helt vegetarisk.

    • 40 min
    • 1 person
    • Medelsvår

    Ingredienser

    Pizza grundrecept Ingredienser:
    2,1 dl Cassavamjöl
    1 msk Kokosmjöl
    3 msk Arrowrot/tapiokamjöl
    1 dl Olivolja
    1/4-dels msk Torrjäst
    1 tsk Havssalt
    1 dl (drygt) Fingervarmt vatten
    Topping grund Ingredienser:
    1 st Gul lök, finhackad
    8-10 Kalamataoliver, delade
    3-4 msk Nomatosås

    Gör så här:

    1. 1)

      Se till att ha gjort nomato-sås i förväg. Recept under såser och röror.

    2. 2)

      Blanda jäst och ljummet vatten, ställ åt sidan i 5 min.

    3. 3)

      Blanda alla torra ingredienser till degen. Häll i jästblandningen samt olivoljan. Knåda till en deg. Om den är torr tillsätt lite mer vatten.

    4. 4)

      Ställ degen att jäsa varmt i ca 1 h. Täck med plastfolie. Den kommer inte att jäsa som en vanlig deg, utan bara lite grand.

    5. 5)

      Under tiden värm ugnen till 225°.

    6. 6)

      Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.Tryck till kanterna till "pizzakanter".

    7. 7)

      Bred på nomatosås, toppa med färsk lök och oliver.

    8. 8)

      Grädda i ca 25 min eller tills botten fått fin färg. Ta ut pizzan och toppa med skinka, spenat, färska kryddor etc. Sätt in i ugnen igen någon minut igen om man vill ha allt varmt.