-
Pizza på cassavamjöl - AIP
AIP. En pizza med mycket smak. Se till att mäta cassavamjölet fluffigt annars kan du behöva tillsätta mer vätska. Grunda med nomato-sås. Toppa med skinka, köttfärs, räkor, musslor, svamp, oliver, färsk spenat eller andra favoriter. Eller kör den helt vegetarisk.
-
40 min -
1 person -
Medelsvår
Ingredienser
Pizza grundrecept Ingredienser: 2,1 dl Cassavamjöl 1 msk Kokosmjöl 3 msk Arrowrot/tapiokamjöl 1 dl Olivolja 1/4-dels msk Torrjäst 1 tsk Havssalt 1 dl (drygt) Fingervarmt vatten Topping grund Ingredienser: 1 st Gul lök, finhackad 8-10 Kalamataoliver, delade 3-4 msk Nomatosås Gör så här:
-
1)
Se till att ha gjort nomato-sås i förväg. Recept under såser och röror.
-
2)
Blanda jäst och ljummet vatten, ställ åt sidan i 5 min.
-
3)
Blanda alla torra ingredienser till degen. Häll i jästblandningen samt olivoljan. Knåda till en deg. Om den är torr tillsätt lite mer vatten.
-
4)
Ställ degen att jäsa varmt i ca 1 h. Täck med plastfolie. Den kommer inte att jäsa som en vanlig deg, utan bara lite grand.
-
5)
Under tiden värm ugnen till 225°.
-
6)
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.Tryck till kanterna till "pizzakanter".
-
7)
Bred på nomatosås, toppa med färsk lök och oliver.
-
8)
Grädda i ca 25 min eller tills botten fått fin färg. Ta ut pizzan och toppa med skinka, spenat, färska kryddor etc. Sätt in i ugnen igen någon minut igen om man vill ha allt varmt.
-








