-
Ananas upside down kaka Paleo
PALEO. En riktig klassiker! Upside down kaka med ananas. Kakan blir bara saftigare om den serveras dagen efter.
-
50 min -
8 personer -
Medelsvår
Ingredienser
4 st Ägg 1 st Ananas, färsk 2 dl Hallon 4 dl Mandelmjöl 1 dl Kokosmjöl 3 msk Kokosolja, smält 1 tsk Honung 1 krm Vaniljpulver 2 msk Äppeljuice eller apelsinjuice 1/2 tsk Bikarbonat 1 tsk Citronjuice Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175°.
-
2)
Klä en springform/sockerkaksform med bakplåtspapper i botten. Smörj botten med lite smält kokosolja blandat med lite honung.
-
3)
Skala och skiva ananasen och ta bort den träiga mitten. Lägg ut tre ringar i botten av formen och fyll på med fler bitar runt om. Grädda i 10 minuter.
-
4)
Under tiden gör smeten. Vispa ägg. Sikta i mandelmjöl, kokosmjöl och blanda ihop. Tillsätt smält kokosolja, äppeljuice och vaniljpulver och blanda igen. Tillsätt sist bikarbonat och häll citronjuicen över så det bubblar upp lite. Rör ner med en sked eller slickepott.
-
5)
Lägg färska eller frysta hallon i botten tillsammans med ananasen. Fyll i med hallon där det är lite mellanrum.
-
6)
Häll i smeten och tryck till så att den kommer ner i botten. Jämna till och grädda i ugnen i ca 25 minuter. Prova med en tandpetare att kakan är klar.
-
7)
Låt kakan svalna helt innan den tas ur formen och vänds upp och ner så att den serveras med ananas och hallon överst. Det är gott med lite paleoglass eller kokosgrädde med vanilj till.

-








