• Äppelchutney AIP

    AIP/PALEO. Äppelchutney är gott som tillbehör till kötträtter. Denna håller minst en vecka i kylskåpet. Den går också bra att frysa in. Så gör en stor sats och frys in så att det finns på lager.

    • 1 h
    • 8 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 st Gul lök
    5-6 st Äpplen
    2 msk Riven färsk ingefära
    1 dl Äppelcidervinäger
    2 dl Juice från pressade apelsiner
    3 msk Honung
    1 dl Vatten
    1 tsk Salt
    1 dl Russin

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala och skär äpplena i bitar. Hacka löken. Riv ingefäran. Lägg allt i en kastrull.

    2. 2)

      Häll i juice, vatten och äppelcidervinäger. Salta och tillsätt honungen och russin. Rör om.

    3. 3)

      Koka upp och rör om. Sänk sedan värmen till det lägsta och låt det puttra i ca 50 minuter tills all vätska är borta. Rör om var 10:e minut.

    4. 4)

      Låt svalna och häll sedan upp i glasburkar. Chutneyn håller ett par veckor i kylen. Gott till kötträtter t ex fläskkotletter.