-
Äppelchutney AIP
AIP/PALEO. Äppelchutney är gott som tillbehör till kötträtter. Denna håller minst en vecka i kylskåpet. Den går också bra att frysa in. Så gör en stor sats och frys in så att det finns på lager.
-
1 h -
8 personer -
Lätt
Ingredienser
1 st Gul lök 5-6 st Äpplen 2 msk Riven färsk ingefära 1 dl Äppelcidervinäger 2 dl Juice från pressade apelsiner 3 msk Honung 1 dl Vatten 1 tsk Salt 1 dl Russin Gör så här:
-
1)
Skala och skär äpplena i bitar. Hacka löken. Riv ingefäran. Lägg allt i en kastrull.
-
2)
Häll i juice, vatten och äppelcidervinäger. Salta och tillsätt honungen och russin. Rör om.
-
3)
Koka upp och rör om. Sänk sedan värmen till det lägsta och låt det puttra i ca 50 minuter tills all vätska är borta. Rör om var 10:e minut.
-
4)
Låt svalna och häll sedan upp i glasburkar. Chutneyn håller ett par veckor i kylen. Gott till kötträtter t ex fläskkotletter.

-








