-
ÄPPELFRITTERS
AIP. En snabbvariant av äppelkaka! Servera ljummen med lite kokosgrädde. Dessa går också att göra till frukost eller mellanmål. En variant är att mixa kokbanan med en stavmixer istället för att riva den. Då blir de lite mer kompakta. Fotona visar dessa två varianter.
-
20 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
1/2 Kokbanan (stor, annars en hel liten 1 st Äpple 1 krm Kanel 1-2 tsk Honung 1 krm Vaniljpulver (valfritt) 1 msk Kokosolja för stekning Gör så här:
-
1)
Skala kokbananen genom att snitta den på längden och bryt av skalet. Använd halva för fyra fritters. Riv på ett rivjärn.
-
2)
Riv äpplet grovt på ett rivjärn, behåll skalet.
-
3)
Blanda kokbanan och äppelriv och krama ur vätskan. Tillsätt kanel, honung och vanilj och blanda igen. Foto: Denise Vestin.

-
4)
Forma fyra bollar, platta till dem och stek på LÅG värme, ca 8 min per sida i kokosolja. Foto: Denise Vestin.

-
5)
Servera som de är eller med en klick kokosgrädde eller paleoglass. Eventuellt kan det behövas lite honung vid servering, beroende på hur söta man vill ha dem. Foto: Denise Vestin.

-
6)
Eller med färsk frukt. Det går bra att ha med på utflykten eller till fikat då de kan ätas kalla.

-








