• Äpplen i ugn med kanelvisp AIP

    AIP/PALEO. Ljumma ugnsbakade äpplen serverade med en egen variant på vaniljsås – kanelvisp. Vispa kokosgrädden fluffig eller servera den ovispad, då blir den mer som en sås.

    • 50 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 st Stora äpplen
    1 krm Gurkmeja
    1 krm Kanel
    1/2 tsk Kokosmjöl
    1 tsk Honung
    Kanelvisp Ingredienser:
    1 dl Kokosgrädde
    1 krm Kanel
    1 knivsudd Mald nejlika
    1 tsk Citronjuice
    Ev lite Honung

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2)

      Halvera äpplena och kärna ur dem. Lägg de fyra halvorna i en ugnsfast form.

    3. 3)

      Pudra över kanel, gurkmeja, kokosmjöl och ringla lite honung över varje halva.

    4. 4)

      Gör kanelvisp genom att vispa kokosgrädde och tillsätt kanel. nejlika och citronjuice. Smaka av och krydda mer eller tillsätt lite honung.

    5. 5)

      Grädda i ugnen i ca 40-50 minuter tills de är helt mjuka. Hacka upp äpplena lite och servera med kanelvisp.