-
PALEO. Bagels ska kokas två minuter innan de åker in i ugnen. Den här varianten är gjord på cassavamjöl och konsistensen blir då lite mer kompakt jämfört med vanliga bagels. Var noga med att använda ett bra cassavamjöl som är just mjöl och inte stärkelse. Mjölet ska inte ”knarra” som potatismjöl. Vi använder Rawfoodshops eller Dorimax mjöl.
-
1 h -
4 personer -
Svår
Ingredienser
3 dl Cassavamjöl 3 st Ägg 1/2 dl Olivolja 1 msk Vatten 1 tsk Bikarbonat 1 tsk Äppelcidervinäger 1 tsk Salt 1 st Uppvispat ägg för pensling 1 msk Sesamfrön för garnering Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 180°.
-
2)
Fyll en stor gryta halvvägs med vatten och ha i beredskap
-
3)
Blanda cassavamjöl med olivolja, vatten och två ägg i en bunke. Mixa bikarbonat och äppelcidervinäger så det bubblar på ett tefat. Häll i blandningen och rör ihop. Knåda degen, beroende på mjölsort kan det behövas ett ägg till i degen.
-
4)
Knåda ihop degen och dela i 4 delar med en kniv. Forma fyra lite bullar och platta till dem något. Ta ut hål i mitten på bullarna med t ex en äppelurkärnare eller för hand.
-
5)
Koka upp vattnet i kastrullen och lägg ner en bagel i taget. Koka i ca två minuter tills de flyter upp till ytan.
-
6)
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med ett uppvispat ägg. Strö över sesamfrön. Grädda i 30 min mitt i ugnen.
-
7)
Låt dem svalna helt innan de delas.

-








