• Bananmuffins med bär

    PALEO/AIP. Saftiga muffins fyllda med björnbär. Här byter vi ut ägget mot ett gelatinägg. Vid vanlig paleo, använd ett vanligt ägg istället. Det går bra att göra dem utan bär också eller ta något annat favoritbär.

    • 40 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1,5 dl Kokosmjöl
    4 msk Äppelmos (se beskrivning)
    2 st Bananer
    1/2 tsk Bikarbonat
    1/2 tsk Äppelcidervinäger
    1 krm Äkta vanil,
    1/2 dl Kokosolja, smält
    En gnutta salt
    Gelatinägg Ingredienser:
    1 msk Gelatinpulver
    3 msk Vatten

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°. Blanda kokosmjöl, vanilj, salt, bikarbonat och äppelciervinäger (häll vinägern direkt på bikarbonaten) i en bunke.

    2. 2)

      Gör äppelmos genom att skala och dela ett äpple, koka i lite vatten (så det precis täcker bitarna) i ca 10 min eller tills de är mjua. Mixa eller mosa med en gaffel. Mixa banan, kokosolja, äppelmos till en len smet. Använd stavmixer eller matberedare.

    3. 3)

      Gör gelatinägget: Blanda gelatin och vatten i en kastrull. Låt det svälla i någon minut. Värm och vispa samtidigt ca en minut, upp till kokpunkt, dra sedan av kastrullen.

    4. 4)

      Tillsätt gelatinägget i smeten och häll i mjölblandningen. Rör om ordentligt så att allt blandas väl. Låt smeten stå och svälla i ca 3-4 minuter. Klicka upp i muffinsformar och tryck ner valfria bär i smeten. T ex ett eller ett par blåbär eller björnbär.

    5. 5)

      Grädda i ca 40 minuter. Låt dem vila och svalna före servering. De är saftiga inuti tack vare bananerna.