• Bärglass med banan AIP

    AIP/PALEO. Till den här glassen passar lite syrliga bär, som t ex svart vinbär. Det är även gott med mixad fryst bärblandning med jordgubbar, hallon och blåbär. Bananen ger sötning och lite gelatin i glassen gör den krämig.

    • 90 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4 dl Färska eller tinade bär. Blåbär/hallon/jordgubbar eller svarta vinbär
    1/2 dl Kokosolja, smält
    1/2 dl Kokosmjölk
    1/2 st Banan, mogen
    1 tsk Gelatinpulver
    1/2 dl Kokossmör eller mixade kokosflingor

    Gör så här:

    1. 1)

      Tina bären om de är frysta. Mixa tillsammans med bananen.

    2. 2)

      Värm upp röran i en kastrull och tillsätt kokossmöret, kokosolja och kokosmjölken. Blanda väl.

    3. 3)

      Häll i gelatinpulvret och låt det småputtra i ca 1 minut.

    4. 4)

      Låt allt svalna och häll upp i en form med lock, t ex folieform. Sätt i frysen i ca 90 min.

    5. 5)

      Om glassen står längre i frysen, ta ut 20 minuter före servering så är den mjuk och smidig.