-
Bärglass med banan AIP
AIP/PALEO. Till den här glassen passar lite syrliga bär, som t ex svart vinbär. Det är även gott med mixad fryst bärblandning med jordgubbar, hallon och blåbär. Bananen ger sötning och lite gelatin i glassen gör den krämig.
-
90 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
4 dl Färska eller tinade bär. Blåbär/hallon/jordgubbar eller svarta vinbär 1/2 dl Kokosolja, smält 1/2 dl Kokosmjölk 1/2 st Banan, mogen 1 tsk Gelatinpulver 1/2 dl Kokossmör eller mixade kokosflingor Gör så här:
-
1)
Tina bären om de är frysta. Mixa tillsammans med bananen.
-
2)
Värm upp röran i en kastrull och tillsätt kokossmöret, kokosolja och kokosmjölken. Blanda väl.
-
3)
Häll i gelatinpulvret och låt det småputtra i ca 1 minut.
-
4)
Låt allt svalna och häll upp i en form med lock, t ex folieform. Sätt i frysen i ca 90 min.
-
5)
Om glassen står längre i frysen, ta ut 20 minuter före servering så är den mjuk och smidig.

-








