-
Bärtårta med gelé (AIP, paleo)
AIP/PALEO. Bärtårta med geléöverdrag med klassiska smaker av blåbär och jordgubbar.
-
1 h -
5 personer -
Svår
Ingredienser
Pajbotten Ingrediesner: 3 dl Riven kokos, mixad till "kokossmör" 2 dl Dadlar, urkärnade, ca 10 st 1 dl Kokosmjöl 2 msk Kokosolja 2 msk Arrowrot eller potatismjöl Fyllning Ingredienser: 6 dl Blåbär 2 st Citroner - rivet skal 3 msk Citronjuice 3 msk Honung 1 krm Malen ingefära 1 krm Kanel 3 msk Potatismjöl 5-8 Jordgubbar som dekoration Gelatintäcke Ingredienser: 8 tsk Gelatinpulver 8 msk Vatten + 3 dl Vatten 2 msk Honung Gör så här:
-
1)
Värm ugnen till 175°.
-
2)
Kokossmör: Mixa den rivna kokosen så den blir mosig och jämn ungefär som fuktig sand i konsistensen.
-
3)
Mixa dadlar med kokossmöret, smält kokosolja, arrowrot/potatismjöl och kokosmjöl till en fast deg.
-
4)
Tryck ut degen i små muffinsformar, tex formar i aluminium eller silikon (pappersformar är för tunna). Eller i en större pajform.
-
5)
Förgrädda minipajbottnarna/pajbotten i 10 minuter mitt i ugnen.
-
6)
Under tiden gör fyllningen genom att blanda alla ingredienser utom jordgubbarna och röra om försiktigt. Blåbären ska helst vara hela.
-
7)
Skiva jordgubbarna och lägg överst.
-
8)
Gör gelatintäcket: Blanda gelatinpulver med 8 msk vatten och låt de svälla i 5 min. Värm 3 dl vatten med 3 msk honung. Blanda i gelatinröran som nu har svällt. Koka upp under det att du vispar hela tiden. Sänk värmen och vispa sedan tills vätskan är genomskinlig och gelatinet lösts upp. Låt svalna något innan du häller vätskan över pajen/pajerna.
-
9)
Ställ pajen att stelna i kylskåpet i minst 2 h.

-








