-
Basilikapuckar med zucchini
PALEO. Smakrika vegetariska små biffar gjorda på zucchini och basilika.
-
40 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
1 st Zucchini 2 st Ägg 2 msk Citronjuice 1 msk Citronzest (rivet skal) 1 msk Potatismjöl, arrowrot eller cassavamjöl 1 dl Mandelmjöl 2 msk Sesamfrön 1 dl Mandelspån/hackad mandel 2 dl Färsk basilika 1 krm Salt 2 msk Kokosolja att steka i 1 klyfta Vitlök, pressad Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 180°.
-
2)
Riv zucchinin grovt med skalet på och krama ur vätskan. Lägg åt sidan.
-
3)
Blanda mandelmjöl, arrowrot/cassavamjöl/potatismjöl med salt, pressad vitlök, basilika och sesamfrön.
-
4)
Vispa ihop äggen och lägg i den urkramade zucchinin. Blanda och låt dra en liten stund.
-
5)
Forma minibiffar med en matsked och stek i ugnsfast stekpanna på LÅG värme i ca 10 minuter i rikligt med kokosolja eller olivolja.
-
6)
Vänd biffarna försiktigt och stek någon minut. Ställ in stekpannan i ugnen. Låt gå klart i ca 20 minuter tills de är stunsiga i konsistensen.

-








