• Basilikapuckar med zucchini

    PALEO. Smakrika vegetariska små biffar gjorda på zucchini och basilika.

    • 40 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 st Zucchini
    2 st Ägg
    2 msk Citronjuice
    1 msk Citronzest (rivet skal)
    1 msk Potatismjöl, arrowrot eller cassavamjöl
    1 dl Mandelmjöl
    2 msk Sesamfrön
    1 dl Mandelspån/hackad mandel
    2 dl Färsk basilika
    1 krm Salt
    2 msk Kokosolja att steka i
    1 klyfta Vitlök, pressad

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Riv zucchinin grovt med skalet på och krama ur vätskan. Lägg åt sidan.

    3. 3)

      Blanda mandelmjöl, arrowrot/cassavamjöl/potatismjöl med salt, pressad vitlök, basilika och sesamfrön.

    4. 4)

      Vispa ihop äggen och lägg i den urkramade zucchinin. Blanda och låt dra en liten stund.

    5. 5)

      Forma minibiffar med en matsked och stek i ugnsfast stekpanna på LÅG värme i ca 10 minuter i rikligt med kokosolja eller olivolja.

    6. 6)

      Vänd biffarna försiktigt och stek någon minut. Ställ in stekpannan i ugnen. Låt gå klart i ca 20 minuter tills de är stunsiga i konsistensen.