-
Biff Rydberg AIP
AIP. En klassisk svensk huvudrätt som är i princip som originalet förutom att potatis är utbytt mot sötpotatis och ingen rå äggula till – kan du äta ägg så lägg till detta såklart.
-
1 h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
800 g Oxfilé 2 st Gula lökar 5 st Sötpotatisar 2-3 msk Oliv/kokosolja för stekning Gör så här:
-
1)
Skala sötpotatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek sötpotatisen i hälften av oljan och kokosolja i en stekpanna.
-
2)
Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.
-
3)
Stek klart sötpotatisen och lägg undan i en form och ställ i ugnen på låg värme. (100°)
-
4)
Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Stek köttet önskat hårt. Salta och peppra.
-
5)
Servera tillsammans med lite colslaw med extra kokosgrädde och dragon för en smak som drar åt bearnaisehållet.
-








