• Biff Rydberg AIP

    AIP. En klassisk svensk huvudrätt som är i princip som originalet förutom att potatis är utbytt mot sötpotatis och ingen rå äggula till – kan du äta ägg så lägg till detta såklart.

    • 1 h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    800 g Oxfilé
    2 st Gula lökar
    5 st Sötpotatisar
    2-3 msk Oliv/kokosolja för stekning

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala sötpotatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek sötpotatisen i hälften av oljan och kokosolja i en stekpanna.

    2. 2)

      Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.

    3. 3)

      Stek klart sötpotatisen och lägg undan i en form och ställ i ugnen på låg värme. (100°)

    4. 4)

      Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Stek köttet önskat hårt. Salta och peppra.

    5. 5)

      Servera tillsammans med lite colslaw med extra kokosgrädde och dragon för en smak som drar åt bearnaisehållet.