-
Biffar med morot, ingefära och gurkmeja AIP
AIP/PALEO. Köttfärsbiffar laddade med nyttigheter som gurkmeja, ingefära och persilja. De rivna morötterna får biffarna att hålla i hop bra.
-
30 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
200 g Köttfärs 1 st Morot, riven 1/2 st Gul lök 1 msk Ingefära, färsk och finhackad 1 dl Finhackad persilja 1 tsk Gurkmeja 1 nypa Salt Lite Svartpeppar (uteslut vid strikt AIP) 1 msk Kokosolja till stekning Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 180°.
-
2)
Hacka lök och ingefära och stek på låg värme i lite kokosolja.
-
3)
Riv moroten och blanda tillsammans med köttfärs, salt, gurkmeja och den stekta löken och ingefäran. Blanda i persiljan och knåda smeten med en hand.
-
4)
Forma små biffar med blöta händer och stek på medelhög värme runt om så de får fin färg.

-
5)
Lägg över dem i en ugnsfast form och låt gå klara i ugnen i ca 15 minuter.

-
6)
Servera med nomatosås eller äppelchutney och lättkokta grönsaker som t ex blomkål, broccoli eller svarvad zucchini.

-








