• Biffar med morot, ingefära och gurkmeja AIP

    AIP/PALEO. Köttfärsbiffar laddade med nyttigheter som gurkmeja, ingefära och persilja. De rivna morötterna får biffarna att hålla i hop bra.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    200 g Köttfärs
    1 st Morot, riven
    1/2 st Gul lök
    1 msk Ingefära, färsk och finhackad
    1 dl Finhackad persilja
    1 tsk Gurkmeja
    1 nypa Salt
    Lite Svartpeppar (uteslut vid strikt AIP)
    1 msk Kokosolja till stekning

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Hacka lök och ingefära och stek på låg värme i lite kokosolja.

    3. 3)

      Riv moroten och blanda tillsammans med köttfärs, salt, gurkmeja och den stekta löken och ingefäran. Blanda i persiljan och knåda smeten med en hand.

    4. 4)

      Forma små biffar med blöta händer och stek på medelhög värme runt om så de får fin färg.

    5. 5)

      Lägg över dem i en ugnsfast form och låt gå klara i ugnen i ca 15 minuter.

    6. 6)

      Servera med nomatosås eller äppelchutney och lättkokta grönsaker som t ex blomkål, broccoli eller svarvad zucchini.