• Blomkålsbullar

    PALEO. Blomkålsbullar som passar bra som vegetariskt mellanmål (om man äter ägg). I och med att det är ägg i receptet är det vanlig paleo. Gurkmeja gör bullarna till riktigt läkande och nyttiga. Lägg pålägg på så har du en variant på en mini-macka.

    • 40-50 min
    • 6 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 st Ägg
    4 dl Riven blomkål
    2 msk Kokosmjöl
    1/2 tsk Gurkmeja
    En nypa salt

    Gör så här:

    1. 1)

      Värm ugnen till 200°. Riv blomkålen och ånga av den genom att steka på låg värme med en skvatt vatten eller köra i 3 min i mikron, röra bort ångan och sedan upprepa en gång till. Blomkålen får en mjukare smak om den får ånga av lite.

    2. 2)

      Blanda ägg, gurkmeja, salt och kokosmjöl med en avsvalnade blomkålen. Forma små (ca 6 st) bullar och lägg på bakplåtspapper. Grädda i 25-35 minuter, tills de fått fin färg. Ät gärna ljumma.