-
Blomkålsbullar
PALEO. Blomkålsbullar som passar bra som vegetariskt mellanmål (om man äter ägg). I och med att det är ägg i receptet är det vanlig paleo. Gurkmeja gör bullarna till riktigt läkande och nyttiga. Lägg pålägg på så har du en variant på en mini-macka.
-
40-50 min -
6 personer -
Lätt
Ingredienser
2 st Ägg 4 dl Riven blomkål 2 msk Kokosmjöl 1/2 tsk Gurkmeja En nypa salt Gör så här:
-
1)
Värm ugnen till 200°. Riv blomkålen och ånga av den genom att steka på låg värme med en skvatt vatten eller köra i 3 min i mikron, röra bort ångan och sedan upprepa en gång till. Blomkålen får en mjukare smak om den får ånga av lite.
-
2)
Blanda ägg, gurkmeja, salt och kokosmjöl med en avsvalnade blomkålen. Forma små (ca 6 st) bullar och lägg på bakplåtspapper. Grädda i 25-35 minuter, tills de fått fin färg. Ät gärna ljumma.

-








