• BLOMKÅLSCOUSCOUS MED MAKRILL

    AIP/PALEO. En matig sallad med smak av dill, persilja och med söta dadlar och tranbär som är en god kontrast till den salta makrillen. Blomkål är perfekt att göra falsk couscous på.

    • 20-30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 st Blomkålshuvud
    2 st Rökta makrillfiléer
    1 st Finhackad rödlök
    1 st Gurka, hackad
    8 st Dadlar
    1 dl Torkade tranbär
    4 msk Dill, nerklippt
    4 msk Persilja, hackad
    1 st Citron
    2 msk Olivolja/kokosolja till stekning
    1 nya Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Riv blomkålen på den grova sidan av ett rivjärn, eller pulsa i en matbererade. Stek på låg värme i olivolja eller kokosolja tillsammans med den hackade rödlöken. Det ska ånga av ordentligt och blomkålen ska få färg och bli mjuk.

    2. 2)

      Skala, dela och gröp ur gurkan. Tärna fint. Kärna ur dadlarna och dela i mindre bitar.

    3. 3)

      Blanda den stekta blomkålen och löken med gurka, dadlar, tranbär, dill och persilja. Smaka av med salt. Lägg upp på ett fat och toppa med makrill i mindre bitar. Pressa citron över före servering.