-
BLOMKÅLSCOUSCOUS MED MAKRILL
AIP/PALEO. En matig sallad med smak av dill, persilja och med söta dadlar och tranbär som är en god kontrast till den salta makrillen. Blomkål är perfekt att göra falsk couscous på.
-
20-30 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
1 st Blomkålshuvud 2 st Rökta makrillfiléer 1 st Finhackad rödlök 1 st Gurka, hackad 8 st Dadlar 1 dl Torkade tranbär 4 msk Dill, nerklippt 4 msk Persilja, hackad 1 st Citron 2 msk Olivolja/kokosolja till stekning 1 nya Havssalt Gör så här:
-
1)
Riv blomkålen på den grova sidan av ett rivjärn, eller pulsa i en matbererade. Stek på låg värme i olivolja eller kokosolja tillsammans med den hackade rödlöken. Det ska ånga av ordentligt och blomkålen ska få färg och bli mjuk.
-
2)
Skala, dela och gröp ur gurkan. Tärna fint. Kärna ur dadlarna och dela i mindre bitar.
-
3)
Blanda den stekta blomkålen och löken med gurka, dadlar, tranbär, dill och persilja. Smaka av med salt. Lägg upp på ett fat och toppa med makrill i mindre bitar. Pressa citron över före servering.

-








