• Blomkålsris

    AIP. Knepet med riktigt gott blomkålsris är att förvälla blomkålen ordentligt vid stekning. Det går bra att köra den rivna blomkålen i mikrougn i 2-3 min också. Annars häll vatten i stekpannan och rör om då och då så att blomkålen ångas av. Smaksätt gärna med gurkmeja och lite persilja.

    • 20 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 Blomkålshuvud, ekologiskt
    2-3 dl vatten
    3 msk Olivolja att steka i
    Valfria kryddor T ex persilja och gurkmeja
    1 krm Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Riv ett helt blomkålshuvud med rivjärn eller kör i en matberedare.

    2. 2)

      Hetta upp olivolja - eller kokosolja - i en stekpanna och fräs blomkålsrivet en stund. Häll i vattnet och ånga av under omrörning. Stek sedan riset mjukt och låt det få lite färg. Rör hela tiden så riset inte fastnar.

    3. 3)

      Salta och blanda i valfria andra rivna grönsaker för att få färg och extra smak, till exempel morötter eller vitkål. Krydda med dina favoritkryddor.