-
Blomkålsris
AIP. Knepet med riktigt gott blomkålsris är att förvälla blomkålen ordentligt vid stekning. Det går bra att köra den rivna blomkålen i mikrougn i 2-3 min också. Annars häll vatten i stekpannan och rör om då och då så att blomkålen ångas av. Smaksätt gärna med gurkmeja och lite persilja.
-
20 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
1 Blomkålshuvud, ekologiskt 2-3 dl vatten 3 msk Olivolja att steka i Valfria kryddor T ex persilja och gurkmeja 1 krm Havssalt Gör så här:
-
1)
Riv ett helt blomkålshuvud med rivjärn eller kör i en matberedare.
-
2)
Hetta upp olivolja - eller kokosolja - i en stekpanna och fräs blomkålsrivet en stund. Häll i vattnet och ånga av under omrörning. Stek sedan riset mjukt och låt det få lite färg. Rör hela tiden så riset inte fastnar.
-
3)
Salta och blanda i valfria andra rivna grönsaker för att få färg och extra smak, till exempel morötter eller vitkål. Krydda med dina favoritkryddor.
-








