• Broccoli och kålrotsoppa (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. En vegetarisk krämig soppa med milda smaker. Den är kryddad med timjan och persilja, men du kan använda dina favoritkryddor. Mixar du alla ingredienser får du en slät soppa men vill du har lite bitar i så mixa hälften av soppan och bland ihop.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 Broccoli (ca 250 g)
    1 Gul lök
    2 Vitlöksklyftor
    3 msk Finhackad persilja
    6 Champinjoner
    1 Kålrot (ca 400 g)
    1 tsk Havssalt
    1 tsk Timjan
    5 dl Vatten
    Lite Färsk persilja till garnering

    Gör så här:

    1. 1)

      Finhacka lök och vitlök och stek i kokosolja tillsammans med timjan och persilja. Skiva ner champinjonerna och stek med. Cirka 8 minuter.

    2. 2)

      Koka upp 5 dl lättsaltat vatten. Skala kålroten och skär i små kuber cirka 1x1 cm. Dela broccolin i små buketter och tärna även ner stammen. Lägg i det kokande vattnet och tillsätt den stekta lök- och svampröran.

    3. 3)

      Lägg på ett lock och småkoka i 25 minuter tills kålroten och broccolin är mjuk. Vattnet ska reduceras till hälften under kokningen.

    4. 4)

      Häll över hälften av soppan (eller hela om du vill ha en helt slät soppa) och mixa. Blanda ihop allt igen och servera med lite persilja på toppen.