• Bröd AIP

    AIP/PALEO. Ett gott och enkelt matbröd som kan göras som ”frallor” eller som en limpa.

    • 40 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 st Kokbanan, skalad. Ca en medelsto
    1 dl Olivolja
    2,5 -3 dl Cassavamjöl
    1/2 dl Vatten
    En nypa Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Mixa kokbanan, olja, vatten och salt.

    3. 3)

      Häll i cassavamjölet och rör ihop till en deg. Om degen är för lös, tillsätt mer cassavamjöl. Konsistensen ska vara lite blötare än en vanlig deg.

    4. 4)

      Forma till en limpa med mjöliga händer och lägg på ett bakplåtspapper. Det går även bra att göra frallor av degen. Snitta på snedden över limpan eller gör kryss över frallorna och låt gå i ugnen i ca 25 minuter.

    5. 5)

      Låt brödet vila ett par timmar innan det skärs upp. Det går bra att dela brödet i skivor och torka i ugnen på lägsta möjliga temperatur i ca 2 h till skorpor.