• Bröd på jordmandelmjöl och kokbanan

    AIP. Ett mustigt bröd perfekt som vanliga mackor. Brödet blir ganska litet och platt, tänk storleken av en baguette fast tätare i konsistensen och lite bredare och plattare.

     

    • 1 h
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 st Kokbananer, gröna eller mot det gula hållet
    1/2 dl Kokosolja, smält
    1 msk Gelatinpulver
    1 dl Jordmandelmjöl, grovt eller vanligt
    1/2 dl Kokosmjöl eller cassavamjöl
    1/2 krm Bikarbonat
    1 tsk Äppelcidervnäger
    1/2 tsk Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Värm ugnen till 180°

    2. 2)

      Skala kokbananerna och mixa dem tillsammans med smält kokosolja och gelatinpulver till en jämn smet.

    3. 3)

      Häll i resten av ingredienserna och salta ca 1/2 tsk. Mixa igen så att mjölerna blandas väl. Det går bra att knåda sista stunden för hand.

    4. 4)

      Forma en limpa på ett bakplåtspapper och skåra tvärs över med en vass kniv på tvären.

    5. 5)

      Grädda i 45 minuter mitt i ugnen. Låt svalna helt innan du skär upp brödet. Det blir torrt och mer brödlikt efter att det vilat. Förvara i plastpåse.