-
Bröd på jordmandelmjöl och kokbanan
AIP. Ett mustigt bröd perfekt som vanliga mackor. Brödet blir ganska litet och platt, tänk storleken av en baguette fast tätare i konsistensen och lite bredare och plattare.
-
1 h -
3 personer -
Lätt
Ingredienser
2 st Kokbananer, gröna eller mot det gula hållet 1/2 dl Kokosolja, smält 1 msk Gelatinpulver 1 dl Jordmandelmjöl, grovt eller vanligt 1/2 dl Kokosmjöl eller cassavamjöl 1/2 krm Bikarbonat 1 tsk Äppelcidervnäger 1/2 tsk Havssalt Gör så här:
-
1)
Värm ugnen till 180°
-
2)
Skala kokbananerna och mixa dem tillsammans med smält kokosolja och gelatinpulver till en jämn smet.
-
3)
Häll i resten av ingredienserna och salta ca 1/2 tsk. Mixa igen så att mjölerna blandas väl. Det går bra att knåda sista stunden för hand.
-
4)
Forma en limpa på ett bakplåtspapper och skåra tvärs över med en vass kniv på tvären.
-
5)
Grädda i 45 minuter mitt i ugnen. Låt svalna helt innan du skär upp brödet. Det blir torrt och mer brödlikt efter att det vilat. Förvara i plastpåse.

-








