• Stekt brysselkål med bacon

    AIP. Stek brysselkål i baconfett så får den en nötig och god smak. Ät som frukost eller mellanmål Använd ekologiskt bacon.

    • 15 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 nät Brysselkål
    1 paket Bacon, ekologisk

    Gör så här:

    1. 1)

      Putsa och skär brysselkålen i halvor.

    2. 2)

      Koka dem i några minuter i vatten.

    3. 3)

      Klipp baconet i bitar och stek. Lägg undan och behåll fettet i pannan.

    4. 4)

      Stek brysselkålen i baconfettet tills de fått lite färg och är mjuka. Blanda i det stekta baconet och servera.

    5. 5)

      Ps. Foto Denise Vestin. Receptet är hämtat ur Autoimmun kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hultén, www.paleoteket.se