-
Butterfly-kyckling i ugn
PALEO/AIP. När man tar bort ryggbenet på kycklingen och plattar ut den till en ”fjäril” så tillagas den jämnare – och snabbare. Kryddningen behöver inte vara mer än kokosolja med salt och peppar (uteslut ev peppar vid strikt AIP), men det går bra att gnida in den med färska örter och vitlök också. Servera med t ex rotselleri eller andra rotfrukter som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen.
-
1 h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
1 st Hel kyckling, eko 1/2 dl Smält kokosolja 1 tsk Salt 1 tsk Svartpeppar (uteslut vid AIP) Rotfrukter Tillbehör t ex: 1 st Rorselleri Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200°.
-
2)
Skölj kycklingen. Lägg den med bröstet nedåt och snitta med en vass kniv på vardera sida om ryggbenet.
-
3)
Skär och klipp upp skrovet så att ryggbenet kan avlägsnas.
-
4)
Vänd kycklingen och platta ut den till fjärilsform. Lägg den i en långpanna på bakplåtspapper. Smörj in med kokosolja, salt, peppar och ev färska örter.
-
5)
Skala och skär rotselleri (eller andra rotfrukter) i mindre bitar och gör knyten av aluminiumfolie. Häll över lite kokosolja och salta. Låt grönsakerna tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen.
-
6)
Tillaga i ca 45 minuter. Kolla att kycklingen är klar - köttet ska vara vitt och vätskan genomskinlig när man skär upp den.

-
7)
Servera med grönsallad och de ugnsbakade rotfrukterna. Häll skyn som blivit över efter kycklingen över grönsakerna vid servering.

-








