-
Cashewröra med chili (paleo)
PALEO. Blötlägg och mixa cashews till en superanvändbar röra. Du kan mixa med kokosolja och smaksätta med bär och ha som täcke på en tårta, eller mixa med olivolja, salt, vitlök och chili för en god ”hummus”. I det här receptet går vi på den matiga linjen som passar bra till bowls, sallader och som tillbehör till grillat.
-
10 min -
3 personer -
Lätt
Ingredienser
4 dl cashewnötter 2 msk olivolja 1 citron, juicen 1 rejäl nypa havssalt 1 nypa chiliflakes valfri kryddning Gör så här:
-
1)
Blötlägg cashewnötterna i en skål med vatten och låt ligga i rumstemperatur över natten.
-
2)
Häll av nötterna i ett durkslag och skölj av i kallt vatten.
-
3)
Kör cashewnötterna tillsammans med olivolja, citronsaft, salt och peppar till en krämig konsistens i en blender/mixer.
-
4)
Blanda sedan i valfri smaksättning. Kanske finhackade oliver, soltorkade tomater eller varför inte ett gäng färska örter och vitlök?
-
5)
På bilden ingår den i en tonfisksallad med chili och paprikapulver som kryddning.
-








