• Ceviche

    AIP. Perus nationalrätt som vi här har anpassat lite till svenska råvaror. Det går bra att lägga till lite finskuren rå lax som kan marineras med i cevichen.

    • 1 h
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    250 g Räkor
    100 g Fisk, färsk, tex lax
    1 st Avokado i kuber
    1 halv Gurka, urkärnad och tärnad
    1 st Citron eller 2 Lime, juicen
    1 st Rödlök, finhackad
    2 msk Olivolja
    2 msk Finhackad persilja
    2 msk Finhackad mynta (valfritt)
    Lite Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Hacka räkor och fisk i småbitar. Pressa juicen ur en citron eller 2 lime - ca 3 msk i en skål. Lägg ner räkor och fisk i juicen och se till att allt blir blött. Låt dra i 30 min. Dela alla övriga ingredienser och blanda i. Salta och tillsätt sist olivoljan. Blanda om.

    2. 2)

      Låt allt stå kallt och dra i ytterligare ca 30 minuter före servering. Fisken "tillagas" av citron och lime.