-
Ceviche
AIP. Perus nationalrätt som vi här har anpassat lite till svenska råvaror. Det går bra att lägga till lite finskuren rå lax som kan marineras med i cevichen.
-
1 h -
3 personer -
Lätt
Ingredienser
250 g Räkor 100 g Fisk, färsk, tex lax 1 st Avokado i kuber 1 halv Gurka, urkärnad och tärnad 1 st Citron eller 2 Lime, juicen 1 st Rödlök, finhackad 2 msk Olivolja 2 msk Finhackad persilja 2 msk Finhackad mynta (valfritt) Lite Havssalt Gör så här:
-
1)
Hacka räkor och fisk i småbitar. Pressa juicen ur en citron eller 2 lime - ca 3 msk i en skål. Lägg ner räkor och fisk i juicen och se till att allt blir blött. Låt dra i 30 min. Dela alla övriga ingredienser och blanda i. Salta och tillsätt sist olivoljan. Blanda om.
-
2)
Låt allt stå kallt och dra i ytterligare ca 30 minuter före servering. Fisken "tillagas" av citron och lime.

-








