• CHAMPINJONER I VITLÖK OCH CITRON

    PALEO/AIP. Mini-champinjoner passar bra att steka hela. Med citron och vitlök lyfter man smaken. Gott som tillbehör eller som en vegetarisk rätt.

    • 20 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 msk Olivolja
    400 g Minichampinjoner eller små vanliga
    2 msk Citronjuice
    2 st Vitlöksklyftor
    2 msk Färsk eller torkad timjan
    1 nypa Salt

    Gör så här:

    1. 1)

      Stek champinjonerna på låg värme i olivolja 3-4 minuter per sida tills de fått fin färg. Svamp smakar bäst om man inte rör runt så vänd bara en gång. Salta.

    2. 2)

      Skiva vitlöken tunt och stek med svampen, tillsammans med timjan. När allt är väl genomstekt häll över citronjuicen och servera.