-
CHEESECAKE PÅ SÖTPOTATIS
AIP/PALEO. Den här falska cheesecaken är faktiskt väldigt lik en vanlig cheesecake i både smak och konsistens. Det är svårt att gissa på att fyllningen är gjord på sötpotatis om man inte vet om det innan. Även bottnen smakar likt vanlig digestivekexbotten.
-
30 min -
6 personer -
Svår
Ingredienser
Pajbotten Ingredienser: 1 dl Kokosmjöl 2 msk Arrowrot/potatismjöl/cassavamjöl 2 msk Honung 1 msk Gelatinpulver 1 tsk Kanel, äkta 1 krm Bikarbonat 1 krm Vaniljpulver, äkta (uteslut vid AIP) 1 dl Kokosolja, smält Fyllningen Ingredienser: 4 dl Mosad, kall, kokt sötpotatis 1/2 dl Kokosolja, smält 1/2 dl Riven kokos, kokosflingor 2 msk Honung 1 tsk Äppelcidervinäger 1 tsk Citronjuice 1 tsk Kanel 1 krm Vaniljpulver 1 krm Mald ingefära 1 nypa Havssalt 1 st Gelatinägg (beskrivning i receptet) Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175 grader.
-
2)
Blanda eller mixa alla torra ingredienser till pajbotten. Häll i kokosolja, vanilj och honung och blanda om till en smulig deg.
-
3)
Tryck ut degen i en pajform och grädda i 10 minuter
-
4)
Gör fyllningen under tiden genom att blanda samtliga ingredienser utom gelatinägget som du häller i sist.
-
5)
Gelatinägg: Blanda 1 msk gelatin med 1 msk ljummet vatten. låt "blomma ut "i två minuter. Rör ner 2 msk hett vatten och värm i en kastrull. Det ska inte koka. Vispa tills det blir ett vitt skum.
-
6)
Häll fyllningen i pajskalet och ställ i frysen i 30 minuter. Ta ut den ur frysen och ställ i kylen tills du ska servera den.

-








