• CHEESECAKE PÅ SÖTPOTATIS

    AIP/PALEO. Den här falska cheesecaken är faktiskt väldigt lik en vanlig cheesecake i både smak och konsistens. Det är svårt att gissa på att fyllningen är gjord på sötpotatis om man inte vet om det innan. Även bottnen smakar likt vanlig digestivekexbotten.

    • 30 min
    • 6 personer
    • Svår

    Ingredienser

    Pajbotten Ingredienser:
    1 dl Kokosmjöl
    2 msk Arrowrot/potatismjöl/cassavamjöl
    2 msk Honung
    1 msk Gelatinpulver
    1 tsk Kanel, äkta
    1 krm Bikarbonat
    1 krm Vaniljpulver, äkta (uteslut vid AIP)
    1 dl Kokosolja, smält
    Fyllningen Ingredienser:
    4 dl Mosad, kall, kokt sötpotatis
    1/2 dl Kokosolja, smält
    1/2 dl Riven kokos, kokosflingor
    2 msk Honung
    1 tsk Äppelcidervinäger
    1 tsk Citronjuice
    1 tsk Kanel
    1 krm Vaniljpulver
    1 krm Mald ingefära
    1 nypa Havssalt
    1 st Gelatinägg (beskrivning i receptet)

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2)

      Blanda eller mixa alla torra ingredienser till pajbotten. Häll i kokosolja, vanilj och honung och blanda om till en smulig deg.

    3. 3)

      Tryck ut degen i en pajform och grädda i 10 minuter

    4. 4)

      Gör fyllningen under tiden genom att blanda samtliga ingredienser utom gelatinägget som du häller i sist.

    5. 5)

      Gelatinägg: Blanda 1 msk gelatin med 1 msk ljummet vatten. låt "blomma ut "i två minuter. Rör ner 2 msk hett vatten och värm i en kastrull. Det ska inte koka. Vispa tills det blir ett vitt skum.

    6. 6)

      Häll fyllningen i pajskalet och ställ i frysen i 30 minuter. Ta ut den ur frysen och ställ i kylen tills du ska servera den.