• Chokladkaka utan mjöl

    PALEO. En chokladkaka som är saftig och har en rik chokladsmak. Servera med färska bär och en klick kokosgrädde, eller paleoglass.

    • 40 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2-3 st Mogna kokbananer, gula med svarta prickar
    1/2 dl Kokosolja, smält
    4 st Ägg
    1/2 tsk Birkabonat
    1/2 tsk Äppelcidervinäger
    3 msk Kakao, ren
    En gnutta salt

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°. Smörj en bakform eller använd muffinsformar.

    2. 2)

      Skala och dela kokbananerna. Mixa i hop med alla ingredienser på en gång i en blender eller med en stavmixer. Det blir en jämn, tjock smet.

    3. 3)

      Häll upp i form och grädda i ca 25-35 minuter. Prova med en sticka om kakan är torr. Låt svalna lite innan den skärs upp.

    4. 4)

      Servera som den är eller med färsk frukt, bär eller kokosgrädde.