• "Chokladtryfflar" med citronsmak

    AIP. Chokladhöljet på dessa små tryfflar är gjorda av carob istället för kakao. Vid vanlig paleo går det utmärkt att använda kakaopulver istället. Tryfflarna kan frysas in.

    • 1-2 h
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    6 st Stora dadlar, urkärnade - eller 10 små
    1 dl Riven kokos
    3 msk Kokosolja, rumstemperatur
    2 msk Citronjuice
    Rivet skal från en citron
    "Choklad"mousse av carob:
    4 msk Carob-pulver
    4 msk Kokosolja, smält
    4 msk Kokosgrädde
    1 tsk Honung

    Gör så här:

    1. 1)

      Börja med chokladöverdraget: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Ta av kastrullen och vispa tills det tjocknat. Ev sjud i någon minut medan du vispar hela tiden. Ställ åt sidan för att svalna.

    2. 2)

      Gör tryfflarna: Mixa dadlar, kokos, kokosolja och citronjuice till en jämn smet. Ställ i kylskåpet i 1 timme tills röran är stel.

    3. 3)

      Forma små halvbollar med en tested. Doppa tryfflarna i chokladmoussen och lägg dem på ett bakplåtspapper eller på ett galler. Riv citronskal fint över direkt innan moussen hunnit stelna. Låt tryfflarna stå i kylen en stund före servering. De smakar bäst kalla.