-
"Chokladtryfflar" med citronsmak
AIP. Chokladhöljet på dessa små tryfflar är gjorda av carob istället för kakao. Vid vanlig paleo går det utmärkt att använda kakaopulver istället. Tryfflarna kan frysas in.
-
1-2 h -
4 personer -
Medelsvår
Ingredienser
6 st Stora dadlar, urkärnade - eller 10 små 1 dl Riven kokos 3 msk Kokosolja, rumstemperatur 2 msk Citronjuice Rivet skal från en citron "Choklad"mousse av carob: 4 msk Carob-pulver 4 msk Kokosolja, smält 4 msk Kokosgrädde 1 tsk Honung Gör så här:
-
1)
Börja med chokladöverdraget: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Ta av kastrullen och vispa tills det tjocknat. Ev sjud i någon minut medan du vispar hela tiden. Ställ åt sidan för att svalna.
-
2)
Gör tryfflarna: Mixa dadlar, kokos, kokosolja och citronjuice till en jämn smet. Ställ i kylskåpet i 1 timme tills röran är stel.
-
3)
Forma små halvbollar med en tested. Doppa tryfflarna i chokladmoussen och lägg dem på ett bakplåtspapper eller på ett galler. Riv citronskal fint över direkt innan moussen hunnit stelna. Låt tryfflarna stå i kylen en stund före servering. De smakar bäst kalla.

-








