• Chokladtryfflar (paleo)

    PALEO. Dessa tryfflar är godast om de får ligga i frysen innan man äter dem. Kakao kan man byta ut mot carob för att göra dem enligt AIP. Uteslut då även kaffet.

    • 10 min
    • 8 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 Mogen avokado
    10-15 Dadlar, blötlagda eller mjuka
    1 msk Kallt starkt kaffe
    2 msk Kakao
    1 1/2 msk Kokosolja, smält
    1 1/2 msk Kokosmjöl
    1 nypa Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Smält kokosoljan. Mixa tillsammans med dadlar och avokado till en jämn smet.

    2. 2)

      Tillsätt kokosmjöl, kakao, kaffe och salt. Mixa igen.

    3. 3)

      Smeten kan vara lite lös och för att den ska vara lättare att rulla om den får stå i kylen en stund.

    4. 4)

      Forma ganska små bollar med fuktiga händer och rulla dem i kakao, riven kokos eller nötkross. Förvara dem i frysen.