• Chokladvåfflor med chokladsås (Paleo)

    PALEO. Våfflor med chokladsås i smeten blir väldigt gott. Servera med massor av chokladsås och färska eller tinade bär.

    • 10 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    Chokladsås Ingredienser:
    35 gram Choklad med hög kakaohalt (sockerfri)
    2 msk Kokosolja
    1-2 tsk Honung
    Våfflor Ingredienser:
    2 st Ägg
    1 dl Mandelmjöl
    2 msk Kokosmjöl
    2 msk av chokladsåsen
    1/2 dl Kokos- eller mandelmjölk
    1 tsk Kokosolja till smörjning
    Bär eller frukt till servering, plus chokladsås

    Gör så här:

    1. 1)

      Börja med chokladsåsen. Smält chokladen i en djup tallrik över ett vattenbad (kastrull) som kokar.

    2. 2)

      Tillsätt kokosolja och honung och blanda. Smaka av. Ställ att svalna till rumstemperatur.

    3. 3)

      Våfflor: vispa ihop ägg med mandelmjöl, kokosmjöl, chokladsås och kokos/mandelmjölk till en tjock smet. Smörj våffeljärnet rikligt med kokosolja.

    4. 4)

      Grädda två våfflor, ringla chokladsås över och servera med bär.