-
Citronfromage
AIP. En fräsch avslutning på en middag. Gör fromagen i förväg och garnera med färsk mynta vid servering.
-
20 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
2 tsk Gelatin i pulverform 2 st Citroner, juicen 2 msk Citronzest (finrivet citronskal) 1 burk Kokosmjölk, rumstempererad 2 msk Honung 1 dl Ljummet vatten 1 nypa Havssalt Gör så här:
-
1)
Häll gelatinet i det ljumma vattnet och vispa lite. Låt stå i 5 min så att gelatinet löses upp.
-
2)
Blanda citronskal, citronjuice från de två citronerna, kokosmjölk och salt i en skål och vispa så allt blandas väl.
-
3)
Värm gelatinvattnet och vispa tills gelatinvätskan blir genomskinlig. Det ska inte koka, men nästan. Ta av plattan och rör ner honungen.
-
4)
Blanda gelatinvatten med de övriga ingredienserna och se till att det blandas väl.
-
5)
Ställ skålen i kylen i ca 1 h. Portionerna upp fluffig fromage i serveringsskålar och toppa med lite färsk mynta eller citronmeliss.
-
6)
Det går även bra att hälla upp fromagen direkt i portionsskålar.
-








