• Citronfromage

    AIP. En fräsch avslutning på en middag. Gör fromagen i förväg och garnera med färsk mynta vid servering.

    • 20 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 tsk Gelatin i pulverform
    2 st Citroner, juicen
    2 msk Citronzest (finrivet citronskal)
    1 burk Kokosmjölk, rumstempererad
    2 msk Honung
    1 dl Ljummet vatten
    1 nypa Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Häll gelatinet i det ljumma vattnet och vispa lite. Låt stå i 5 min så att gelatinet löses upp.

    2. 2)

      Blanda citronskal, citronjuice från de två citronerna, kokosmjölk och salt i en skål och vispa så allt blandas väl.

    3. 3)

      Värm gelatinvattnet och vispa tills gelatinvätskan blir genomskinlig. Det ska inte koka, men nästan. Ta av plattan och rör ner honungen.

    4. 4)

      Blanda gelatinvatten med de övriga ingredienserna och se till att det blandas väl.

    5. 5)

      Ställ skålen i kylen i ca 1 h. Portionerna upp fluffig fromage i serveringsskålar och toppa med lite färsk mynta eller citronmeliss.

    6. 6)

      Det går även bra att hälla upp fromagen direkt i portionsskålar.