• Citronkycklingburgare

    AIP. Kyckling och citron passar bra ihop. Dessa burgare är goda att äta kalla eller varma och lätta att ha med sig som mellanmål eller på utflykt. Gott tillsammans med lite guacamole eller nomato-sås. Recept under såser och röror.

    • 30 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 msk Kokosolja/olivolja att steka i
    500 g Kycklingfärs, ett paket
    1 st Gul lök, stor
    2 dl Finhackad persilja
    1 st Citron, juice och zest (finrivet skal)
    2 msk Arrowrot eller potatismjöl
    3 dl Färsk spenat, finhackad
    Salt och peppar Efter smak

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2)

      Hacka och stek löken mjuk i lite olja.

    3. 3)

      Blanda finhackad persilja, spenat, kycklingfärs, juice från en citron, zest från en citron, salt & peppar samt arrowrot. Häll i den stekta löken och blanda väl.

    4. 4)

      Forma hamburgare med blöta händer och bryn snabbt runt om på hög värme i kokosolja/olivolja. De ska bara få en brynt yta, ej bli genomstekta. På så vis blir de saftigare.

    5. 5)

      Smörj en ugnsfast form eller på en plåt med kokosolja. Tillaga burgarna i ugnen i ca 15 minuter och vänd dem. Låt dem sedan gå ytterligare 10 min eller tills de är genomstekta, dvs fasta i formen och inget rosa kött syns.