• Dolmkålar - kåldolmar ut och in

    AIP. Kåldolmar ut och in. Fyll köttfärs med brysselkål och forma stora köttbullar. Till 500 g köttfärs blir det ca 6 stora dolmar.

    • 40 min
    • 3 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    500 g Köttfärs, t ex nötfärs
    1 nät Brysselkål
    1 paket Bacon
    1 dl Persilja, finhackad
    2 msk Arrowrot eller potatismjöl
    1 msk Olivolja
    1 tsk Havssalt
    1 st Schalottenlök
    1-2 Vitlöksklyftor

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Klipp bacon i småbitar och stek utan fett. Behåll fettet i stekpannan och finhacka löken och stek sakta tills den blivit helt mjuk.

    3. 3)

      Rensa och stek brysselkålen lite mjuk.

    4. 4)

      Blanda lök, bacon och vitlök med köttfärsen. Tillsätt arrowrot/potatismjöl, persilja, salt och knåda smeten jämn med händerna.

    5. 5)

      Ta en handfull färs i ena handen och lägg i en brysselkål, ta ytterligare färs och forma en stor köttbulle. Upprepa så du har 6 stora bullar.

    6. 6)

      Lägg bullarna i en ugnsfast form och ringla lite olivolja över.

    7. 7)

      Tillaga i ugnen ca 30-40 min. Vänd dolmarna ett par gånger så de får färg runtom.

    8. 8)

      Servera med resten av de stekta brysselkålen eller med valfritt tillbehör.