-
Dolmkålar - kåldolmar ut och in
AIP. Kåldolmar ut och in. Fyll köttfärs med brysselkål och forma stora köttbullar. Till 500 g köttfärs blir det ca 6 stora dolmar.
-
40 min -
3 personer -
Medelsvår
Ingredienser
500 g Köttfärs, t ex nötfärs 1 nät Brysselkål 1 paket Bacon 1 dl Persilja, finhackad 2 msk Arrowrot eller potatismjöl 1 msk Olivolja 1 tsk Havssalt 1 st Schalottenlök 1-2 Vitlöksklyftor Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 180°.
-
2)
Klipp bacon i småbitar och stek utan fett. Behåll fettet i stekpannan och finhacka löken och stek sakta tills den blivit helt mjuk.
-
3)
Rensa och stek brysselkålen lite mjuk.
-
4)
Blanda lök, bacon och vitlök med köttfärsen. Tillsätt arrowrot/potatismjöl, persilja, salt och knåda smeten jämn med händerna.
-
5)
Ta en handfull färs i ena handen och lägg i en brysselkål, ta ytterligare färs och forma en stor köttbulle. Upprepa så du har 6 stora bullar.
-
6)
Lägg bullarna i en ugnsfast form och ringla lite olivolja över.
-
7)
Tillaga i ugnen ca 30-40 min. Vänd dolmarna ett par gånger så de får färg runtom.
-
8)
Servera med resten av de stekta brysselkålen eller med valfritt tillbehör.

-








