-
Dumplings (AIP,Paleo)
AIP/PALEO. Dumplings som först steks för att sedan ångkokas snabbt för att få den typiska lite sega dumplings-konsistensen. Istället för soja kan man använda koksoaminos. Servera med grönsaksfräs med äppelcidervinäger. Dessa dumplings är lite söta och då är det gott att bryta av med syra.
-
30 min -
3 personer -
Svår
Ingredienser
Fyllning Ingredienser: 2 dl Riven vitkål 1 Riven morot 1 Schalottenlök 1 Vitlöksklyfta 1/2 dl Hackad koriander eller persilja Lite kokosolja och olivolja att steka i 1 nypa havssalt Dumplingsdeg Ingredienser: 1 dl Kassavamjöl 1 dl Jordmandelmjöl 2 msk Arrowrot 1 msk Olivolja 1 stor nypa salt 1 dl Kokhett vatten 2 -3 msk Kokosolja och olivolja att steka i Gör så här:
-
1)
Fyllning: Riv vitkål och moroten. Finhacka lök och vitlök. Hacka persiljan/koriandern.
-
2)
Stek mjukt i kokosolja och olivolja. Salta. Det blir fyllning över som ska vara som tillbehör.
-
3)
Dumplingsdeg: Sikta kassavamjöl och jordmandelmjöl i en bunke. Tillsätt arrowrot, olivolja och salt. Häll i det heta vattnet och blanda till en deg. Tillsätt lite extra kassavamjöl och forma en deg med händerna.
-
4)
Kavla ut degen mellan bakplåtspapper. Tryck ut ringar med t ex ett dricksglas.
-
5)
Klicka ut lite fyllning och vik ihop. Tryck till alla eventuellt sprickor genom att blöta fingrarna med lite vatten. Tryck till kanterna med ett skedskaft så att det blir veckat.
-
6)
Stek dem i kokosolja och olivolja i en stekpanna 3 minuter per sida tills de får fin färg. Häll i ca en dl kokhett vatten och lägg på ett lock. Låt ångkokas i ca 4-5 minuter eller tills vattnet ångat bort. Stek lite till för en krispig yta.
-
7)
Ta den resterande fyllningen och blanda i lite äppelcidervinäger samt lite finstrimlad stjälkselleri och ät som tillbehör.

-








