• Dumplings (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Dumplings som först steks för att sedan ångkokas snabbt för att få den typiska lite sega dumplings-konsistensen. Istället för soja kan man använda koksoaminos. Servera med grönsaksfräs med äppelcidervinäger. Dessa dumplings är lite söta och då är det gott att bryta av med syra.

     

    • 30 min
    • 3 personer
    • Svår

    Ingredienser

    Fyllning Ingredienser:
    2 dl Riven vitkål
    1 Riven morot
    1 Schalottenlök
    1 Vitlöksklyfta
    1/2 dl Hackad koriander eller persilja
    Lite kokosolja och olivolja att steka i
    1 nypa havssalt
    Dumplingsdeg Ingredienser:
    1 dl Kassavamjöl
    1 dl Jordmandelmjöl
    2 msk Arrowrot
    1 msk Olivolja
    1 stor nypa salt
    1 dl Kokhett vatten
    2 -3 msk Kokosolja och olivolja att steka i

    Gör så här:

    1. 1)

      Fyllning: Riv vitkål och moroten. Finhacka lök och vitlök. Hacka persiljan/koriandern.

    2. 2)

      Stek mjukt i kokosolja och olivolja. Salta. Det blir fyllning över som ska vara som tillbehör.

    3. 3)

      Dumplingsdeg: Sikta kassavamjöl och jordmandelmjöl i en bunke. Tillsätt arrowrot, olivolja och salt. Häll i det heta vattnet och blanda till en deg. Tillsätt lite extra kassavamjöl och forma en deg med händerna.

    4. 4)

      Kavla ut degen mellan bakplåtspapper. Tryck ut ringar med t ex ett dricksglas.

    5. 5)

      Klicka ut lite fyllning och vik ihop. Tryck till alla eventuellt sprickor genom att blöta fingrarna med lite vatten. Tryck till kanterna med ett skedskaft så att det blir veckat.

    6. 6)

      Stek dem i kokosolja och olivolja i en stekpanna 3 minuter per sida tills de får fin färg. Häll i ca en dl kokhett vatten och lägg på ett lock. Låt ångkokas i ca 4-5 minuter eller tills vattnet ångat bort. Stek lite till för en krispig yta.

    7. 7)

      Ta den resterande fyllningen och blanda i lite äppelcidervinäger samt lite finstrimlad stjälkselleri och ät som tillbehör.