-
Efterrättspaj med jordgubbsfyllning (av blomkål)
AIP. En enkel pajbotten med fyllning som smakar jordgubbar men som till största delen består av blomkål. Den här pajen går fort att göra, men den tjänar på att stå i frysen i minst en timma.
-
30 min - 2 h -
6 personer -
Lätt
Ingredienser
Pajbotten Ingredienser: 5 st Dadlar, urkärnade 3 dl Kokosflingor 1 tsk Honung 2 msk Kokosolja, smält Fyllning Ingredienser: 8 dl Kokt, kall blomkål (mät lätt mosad med gaffel) 3 dl Jordgubbar eller andra bär 9 msk Kokosolja, smält 3 msk Honung 3 msk Citronjuice 1 krm Vaniljpulver (valfritt) 1 krm Kanel 2 dl Kokosflingor (gärna stora) Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 150 grader. Koka ett blomkålshuvud delat i små delar tills blomkålen är mjuk. Häll kallt vatten över och låt rinna av i ett durkslag.
-
2)
Mixa kokos, dadlar, honung, kokosolja till en deg.
-
3)
Tryck ut degen tunt i en pajform och grädda i ugnen i 12 minuter.
-
4)
Mät upp blomkålen genom att mosa den med en gaffel. Mixa blomkål med bär och alla övriga ingredienser - utom kokosflarnen - till en jämn fyllning.
-
5)
Rör i kokosflarnen i smeten och bred sedan ut i pajbottnen. Ställ den kallt i frysen 30 min eller i kylskåpet ett par timmar före servering. Toppa med färska bär.

-








