• FISK- OCH SKALDJURSGRYTA MED SAFFRAN (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Fisk- och skaldjursgryta med torsk, räkor och musslor med smak av saffran.

    • 25 min
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1 stor Sötpotatis
    3 Morötter
    3 Palternackor
    1 Gul lök/ 3 schalottenlökar
    2 Vitlöksklyftor
    1/2 Saffran
    1msk Dragon (torkad)
    1 knippe Persilja
    1 tsk Havssalt
    1 dl Kokosmjölk
    2 msk Olivolja till stekning
    300 gram Torsk eller annan fisk (färsk)
    300 gram Räkor med skal
    1 burk Musslor (ca 200 gram)

    Gör så här:

    1. 1)

      Finhacka lök och vitlök och fräs på låg värme i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt saffran, dragon, salt och klipp ner 4-5 kvistar persilja. Låt allt steka ihop lite.

    2. 2)

      Skala och tärna motötter, palsternacka och sötpotatis. Lägg ner och bryn en liten stund.

    3. 3)

      Häll över vatten så det täcker grönsakerna, tillsätt kokosmjölken och låt allt puttra ihop tills grönsakerna är mjuka. Ca 20 minuter.

    4. 4)

      Smaka av och salta eventuellt lite till. Skölj fisken och skär upp den i mindre bitar. Skala räkorna och häll av spadet från musslorna.

    5. 5)

      Lägg i fisken och låt sjuda med i grytan i 2-3 minuter. Se upp så att inte fisken kokar sönder. Lägg i räkor och musslor och servera. Toppa med rikligt med färsk persilja.