-
FISK- OCH SKALDJURSGRYTA MED SAFFRAN (AIP,PALEO)
AIP/PALEO. Fisk- och skaldjursgryta med torsk, räkor och musslor med smak av saffran.
-
25 min -
4 personer -
Medelsvår
Ingredienser
1 stor Sötpotatis 3 Morötter 3 Palternackor 1 Gul lök/ 3 schalottenlökar 2 Vitlöksklyftor 1/2 Saffran 1msk Dragon (torkad) 1 knippe Persilja 1 tsk Havssalt 1 dl Kokosmjölk 2 msk Olivolja till stekning 300 gram Torsk eller annan fisk (färsk) 300 gram Räkor med skal 1 burk Musslor (ca 200 gram) Gör så här:
-
1)
Finhacka lök och vitlök och fräs på låg värme i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt saffran, dragon, salt och klipp ner 4-5 kvistar persilja. Låt allt steka ihop lite.
-
2)
Skala och tärna motötter, palsternacka och sötpotatis. Lägg ner och bryn en liten stund.
-
3)
Häll över vatten så det täcker grönsakerna, tillsätt kokosmjölken och låt allt puttra ihop tills grönsakerna är mjuka. Ca 20 minuter.
-
4)
Smaka av och salta eventuellt lite till. Skölj fisken och skär upp den i mindre bitar. Skala räkorna och häll av spadet från musslorna.
-
5)
Lägg i fisken och låt sjuda med i grytan i 2-3 minuter. Se upp så att inte fisken kokar sönder. Lägg i räkor och musslor och servera. Toppa med rikligt med färsk persilja.

-








