• FISK-TACOS (TORTILLAS) MED TILLBEHÖR

    AIP/PALEO. Att göra fisk-tacos är verkligen värt besväret.  Använd recept på tortillas gjorda på cassavamjöl som finns under kategorin bröd och bakverk. Det går utmärkt att äta rätten i salladsblad från isbergssallad eller romansallad också.

    • 1 h
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    4 st Tortillas (recept under bröd och bakverk)
    400 g Vit fisk, t ex torsk, spätta, kummel, gös
    Coleslaw Ingredienser:
    4-5 dl Grovt riven eller strimlad vitkål
    2 st Rivna morötter
    2 st Äpplen, skalade och rivna
    1 msk Olivolja
    2 tsk Äppelcidervinäger
    Lite Salt
    Limesås Ingredienser:
    1 st Lime, juicen
    2 dl Kokosgrädde
    1 dl Finhackad koriander eller persilja
    Lite Salt
    1 extra Lime till servering

    Gör så här:

    1. 1)

      Gör färdigt coleslaw och limesås först.

    2. 2)

      Coleslaw; riv vitkål, äpplen och morötter. Krama ur saften och blanda sedan med äppelcidervinäger, olivolja och salt.

    3. 3)

      Limesåsen; blanda kokosgrädden med finhackad koriander eller persilja (beroende på vad man gillar), salt och häll sist i limejuice. Smaka av, ev behövs det mer lime.

    4. 4)

      Stek tortillas eller använd stora salladsblad från isbergssallad som wraps.

    5. 5)

      Ställ fram ingredienserna för servering och stek fisken sist i lite kokos- eller olivolja. Den behöver bara någon minut för att bli klar. Pressa lite lime över fisken, dela i mindre bitar och lägg i en skål eller ställ fram stekpannan. Man plockar ihop sin egen taco.