-
FISK-TACOS (TORTILLAS) MED TILLBEHÖR
AIP/PALEO. Att göra fisk-tacos är verkligen värt besväret. Använd recept på tortillas gjorda på cassavamjöl som finns under kategorin bröd och bakverk. Det går utmärkt att äta rätten i salladsblad från isbergssallad eller romansallad också.
-
1 h -
4 personer -
Medelsvår
Ingredienser
4 st Tortillas (recept under bröd och bakverk) 400 g Vit fisk, t ex torsk, spätta, kummel, gös Coleslaw Ingredienser: 4-5 dl Grovt riven eller strimlad vitkål 2 st Rivna morötter 2 st Äpplen, skalade och rivna 1 msk Olivolja 2 tsk Äppelcidervinäger Lite Salt Limesås Ingredienser: 1 st Lime, juicen 2 dl Kokosgrädde 1 dl Finhackad koriander eller persilja Lite Salt 1 extra Lime till servering Gör så här:
-
1)
Gör färdigt coleslaw och limesås först.
-
2)
Coleslaw; riv vitkål, äpplen och morötter. Krama ur saften och blanda sedan med äppelcidervinäger, olivolja och salt.
-
3)
Limesåsen; blanda kokosgrädden med finhackad koriander eller persilja (beroende på vad man gillar), salt och häll sist i limejuice. Smaka av, ev behövs det mer lime.
-
4)
Stek tortillas eller använd stora salladsblad från isbergssallad som wraps.
-
5)
Ställ fram ingredienserna för servering och stek fisken sist i lite kokos- eller olivolja. Den behöver bara någon minut för att bli klar. Pressa lite lime över fisken, dela i mindre bitar och lägg i en skål eller ställ fram stekpannan. Man plockar ihop sin egen taco.

-








