• FISKBURGARE MED FÄRSKA ÖRTER

    ALEO/AIP. Stek dessa burgare på låg värme och se till att salta ordentligt. Det går bra att använda sig av vilken fisk man vill. Köp en bit vildfångad färsk fisk i fiskdisken, t ex torsk, spätta, sej eller vildlax.

    • 20-30 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    300-400 g Färsk fisk, helst vildfångad
    1 msk Arrowrot eller potatismjöl
    2 msk Citronjuice
    Zest (rivet skal) Från en citron
    2 dl Finhackade färska kryddor, t ex dill, koriander, persilja, mynta

    Gör så här:

    1. 1)

      Bena ur fisken om nödvändigt och hacka till färs med en kniv. Det ska vara grovhackat.

    2. 2)

      Lägg fisken i en bunke och blanda i samtliga ingredienser. Låt smeten stå 5 minuter före stekning.

    3. 3)

      Forma små fina platta burgare med blöta händer. Stek ca 5 minuter per sida i kokosolja/avokadoolja eller olivolja av god kvalité.