-
FISKBURGARE MED FÄRSKA ÖRTER
ALEO/AIP. Stek dessa burgare på låg värme och se till att salta ordentligt. Det går bra att använda sig av vilken fisk man vill. Köp en bit vildfångad färsk fisk i fiskdisken, t ex torsk, spätta, sej eller vildlax.
-
20-30 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
300-400 g Färsk fisk, helst vildfångad 1 msk Arrowrot eller potatismjöl 2 msk Citronjuice Zest (rivet skal) Från en citron 2 dl Finhackade färska kryddor, t ex dill, koriander, persilja, mynta Gör så här:
-
1)
Bena ur fisken om nödvändigt och hacka till färs med en kniv. Det ska vara grovhackat.
-
2)
Lägg fisken i en bunke och blanda i samtliga ingredienser. Låt smeten stå 5 minuter före stekning.
-
3)
Forma små fina platta burgare med blöta händer. Stek ca 5 minuter per sida i kokosolja/avokadoolja eller olivolja av god kvalité.

-








