• FISKNUGGETS MED TARTARSÅS (AIP, PALEO)

    AIP/PALEO. Fisk innehåller D-vitamin och Omega 3. Välj gärna fet fisk som lax eller färsk makrill. D-vitamin hjälper kroppens att ta upp kalcium och fosfor, vilket stärker både skelett och muskler. Tartarsåsen är pricken över i och AIP-okej.

     

    • 30-40 min
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    300 g färsk fisk till exempel lax
    1 dl Riven kokos
    1 nypa Vitkölspulver
    1 tsk gurkmeja
    1 tsk havssalt
    kokosolja till stekning
    Blomkålsmos Ingredienser:
    1 Blomkålshuvud
    2 msk Kokosmjölk
    1 knippe dill eller 1 msk torkad
    salt efter smak
    Tartarsås Ingredienser:
    1 dl Koksogrädde
    1 citron, juicen
    2 msk finhackad pressgurka/ättiksgurka
    1 msk Gräslök, finhackad

    Gör så här:

    1. 1)

      Fisken: . Blanda riven kokos, gurkmeja, salt och vitlökspulver i en djup tallrik.

    2. 2)

      Skär fisken i fiskpinne-storlek. Torka dem med hushållspapper.

    3. 3)

      Rulla fiskbitarna i paneringen och stek i kokosolja cirka 3 minuter per sida. Vänd försiktigt och rör dem inte under tiden de steker. Häll på lite extra panering före servering.

    4. 4)

      Blomkålsmos: Dela och koka blomkålen tills den är mjuk. Häll av vattnet och mixa med kokosmjölk och torkad dill. Salta och smaka av.

    5. 5)

      Tartarsås: blanda samtliga ingredienser och smaka av