-
FISKNUGGETS MED TARTARSÅS (AIP, PALEO)
AIP/PALEO. Fisk innehåller D-vitamin och Omega 3. Välj gärna fet fisk som lax eller färsk makrill. D-vitamin hjälper kroppens att ta upp kalcium och fosfor, vilket stärker både skelett och muskler. Tartarsåsen är pricken över i och AIP-okej.
-
30-40 min -
4 personer -
Medelsvår
Ingredienser
300 g färsk fisk till exempel lax 1 dl Riven kokos 1 nypa Vitkölspulver 1 tsk gurkmeja 1 tsk havssalt kokosolja till stekning Blomkålsmos Ingredienser: 1 Blomkålshuvud 2 msk Kokosmjölk 1 knippe dill eller 1 msk torkad salt efter smak Tartarsås Ingredienser: 1 dl Koksogrädde 1 citron, juicen 2 msk finhackad pressgurka/ättiksgurka 1 msk Gräslök, finhackad Gör så här:
-
1)
Fisken: . Blanda riven kokos, gurkmeja, salt och vitlökspulver i en djup tallrik.
-
2)
Skär fisken i fiskpinne-storlek. Torka dem med hushållspapper.
-
3)
Rulla fiskbitarna i paneringen och stek i kokosolja cirka 3 minuter per sida. Vänd försiktigt och rör dem inte under tiden de steker. Häll på lite extra panering före servering.
-
4)
Blomkålsmos: Dela och koka blomkålen tills den är mjuk. Häll av vattnet och mixa med kokosmjölk och torkad dill. Salta och smaka av.
-
5)
Tartarsås: blanda samtliga ingredienser och smaka av

-








