-
Formfranska (paleo)
PALEO. Ett gott bröd som är helt paleo. Fiberhusken ersätter gluten och ger brödet spänst.
-
90 minuter -
1 person -
Lätt
Ingredienser
8 ägg 1 burk kokosmjölk à 4 dl 2 dl mandelmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl kokosolja 1 dl sesamfrön 2 msk fiberhusk 2 msk äppelcidervinäger 2 tsk havssalt Gör så här:
-
1)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, börja med den mindre mängden salt.
-
2)
Vispa äggen kraftigt så det blir en riktigt tjock smet, jag kör 5 minuter med elvispen.
-
3)
Koka upp kokosmjölk och kokosolja, häll det tillsammans med äppelcidervinägern över äggsmeten och rör om väl. Vänd ner äggblandningen i mjölet.
-
4)
Smaka av om du vill ha mer salt, brödet blir gott med lite extra sälta. Låt smeten svälla i 15 minuter.
-
5)
Smörj en 1½-liters bakform med kokosolja eller smör och sätt ugnen på 150º.
-
6)
Rör om i smeten och häll den i formen, släta till ytan med slickepotten. Grädda brödet på falsen näst längst ner i 1½ timme. Låt svalna en stund i formen innan det stjälps upp och får svalna på galler.
-








