• Formfranska (paleo)

    PALEO. Ett gott bröd som är helt paleo. Fiberhusken ersätter gluten och ger brödet spänst.

     

    • 90 minuter
    • 1 person
    • Lätt

    Ingredienser

    8 ägg
    1 burk kokosmjölk à  4 dl
    2 dl mandelmjöl
    2 dl kokosmjöl
    1 dl kokosolja
    1 dl sesamfrön
    2 msk fiberhusk
    2 msk äppelcidervinäger
    2 tsk havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Blanda alla torra ingredienser i en bunke, börja med den mindre mängden salt.

    2. 2)

      Vispa äggen kraftigt så det blir en riktigt tjock smet, jag kör 5 minuter med elvispen.

    3. 3)

      Koka upp kokosmjölk och kokosolja, häll det tillsammans med äppelcidervinägern över äggsmeten och rör om väl. Vänd ner äggblandningen i mjölet.

    4. 4)

      Smaka av om du vill ha mer salt, brödet blir gott med lite extra sälta. Låt smeten svälla i 15 minuter.

    5. 5)

      Smörj en 1½-liters bakform med kokosolja eller smör och sätt ugnen på 150º.

    6. 6)

      Rör om i smeten och häll den i formen, släta till ytan med slickepotten. Grädda brödet på falsen näst längst ner i 1½ timme. Låt svalna en stund i formen innan det stjälps upp och får svalna på galler.