-
Stekt vitkål med äppelcidervinäger
AIP. Att tillsätta lite äppelcidervinäger vid stekning av förvälld vitkål adderar en härlig, nästan surkålsaktig smak. Äppelcidervinäger är bra för tarmfloran, motverkar förstoppning och förbättrar matsmältningen bland annat.
-
10 min -
3 personer -
Lätt
Ingredienser
300 gram Strimlad vitkål 1 msk Kokosolja 1 msk Äppelcidervinäger Kryddor och salt Valfritt, t ex persilja Gör så här:
-
1)
Strimla vitkål och koka i några minuter i vatten så den blir mjuk.
-
2)
Lägg över kålen i en stekpanna och stek i kokosolja tills den blir får fin färg.
-
3)
Mot slutet slå över äppelcidervinäger. Låt det koka ihop och stek ytterligare några minuter. Salta och krydda.
-
4)
Ps. Foto Denise Vestin. Recept hämtat ur Autoimmun kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hultén, www.paleoteket.se
-








