-
Frukost-bars
AIP. Bars som smakar citron och inte så söta – som de ser ut. I det här receptet kan man variera innehållet med olika torkade bär och även nötter om man äter vanlig paleo.
-
1 h -
4 personer -
Medelsvår
Ingredienser
Till smuldegen Ingredienser 2 dl Kokosgrädde/mjölk 4 msk Kokosolja, smält 1 msk Citronjuice 3 dl Cassavamjöl Otto's om annan sort 4 dl 1/2 dl Kokoschips, rostade eller vanliga 1 dl Kokosmjöl Lite salt och ev lite vaniljpulver Till fyllningen Ingredienser 2 dl torkad frukt, t ex tranbär 5 st Dadlar, urkärnade 4 msk Citronjuice 4 msk Kokoschips Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175°.
-
2)
Värm kokosgrädden så den är ljummen och mikra tranbären/torkad frukt lite så de också blir ljumma.
-
3)
Blanda kokosgrädde, citronjuice och smält kokosolja.
-
4)
Blanda i cassavamjöl och kokosmjöl, salt och ev lite vanilj. Rör om med en slickepott så att allt blandas väl. Knåda ihop degen - hur konsistensen på degen blir beror på vilket sorts cassavamjöl du använder. Det blir bäst med Ottos cassavamjöl. Blir det mer smet än deg så beror det på detta.

-
5)
Lägg 75% av degen, smeten i botten av en sockerkaksform/brödform med bakplåtspapper i tryck ut i kanterna. Grädda i ca 20-25 minuter.
-
6)
Blanda fyllningen under tiden: Mixa torkade bär, dadlar, citronjuice med en stavmixer och blanda sist i kokoschipsen och rör om.

-
7)
Lägg ner ovanpå bottenlagret och platta till med händerna eller med hjälp av en slickepott så det blir ett jämnt lager.
-
8)
Smula över resten av degen och häll över resterande smet och toppa med koksochips, flingor.

-
9)
Grädda i ca 30-40 minuter. Lyft ut kakan och låt den svalna. Ställ i kylskåp över natten och dela sedan i lagom stora bars.

-








