• Frukost-cookies

    AIP. Amerikanska frukostkakor som med fördel kan ligga framme några dagar för att bli lite knapriga. Dessa kakor är ganska söta så de passar bra som vanliga kakor också eller som ett gott litet mellanmål.

    • 1 h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2,5 dl Mosad banan (ca 2 st)
    1,5 dl Kokosmjöl
    1 dl Äppelmos
    2 msk Kokosolja, smält
    4 st Dadlar, urkärnade
    1 tsk Kanel
    1/2 tsk Bikarbonat
    1 tsk Citronjuice
    2 -3 msk russin
    2 msk valfri torkad frukt, t ex äpple, aprikoser, plommon
    1 dl Kokosflingor

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2)

      Gör äppelmos genom att mikra äpple i småbitar med lite vatten i ca 4-5 min. Eller koka mjukt i lite vatten i 10 -15 min. Mosa med en gaffel. Mixa banan, dadlar, äppelmos, och kokosolja (smält) till en puré i en matberedare eller med en stavmixer.

    3. 3)

      Tillsätt kokosmjöl, kanel, citronjuice och bikarbonat och mixa igen.

    4. 4)

      Häll i torkad frukt (finhackad), kokosflingor och russin och pulsa några gånger eller blanda med sked.

    5. 5)

      Skeda upp små kakor på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med baksidan av en blöt sked eller handflatan.

    6. 6)

      Grädda i 20-45 minuter. Det beror på hur saftiga kakor du vill ha. Låt kakorna torka över natten så att de blir knapriga eller ät direkt lite sega.