• Frukostgröt på blomkål med plommonkompott AIP

    AIP/PALEO. Frukostgröt! Basen är gjord på riven blomkål, men låt dig inte avskräckas av detta även om det låter lite konstigt. Smaken är mild och söt och påminner om risgrynsgröt. Plommonkompotten med rosmarin är pricken över i.

    • 25 min
    • 1 person
    • Lätt

    Ingredienser

    Gröten Ingredienser:
    2,5 dl Riven blomkål
    1 dl Kokosmjölk
    1 msk Kokosolja
    1-2 tsk Honung
    1 krm Kanel (valfritt)
    Plommonkompott Ingredienser:
    2 st Plommon (små)
    1 tsk Honung
    Ev lite Äkta vaniljpulver
    1 tsk Rosmarin, torkad eller färsk

    Gör så här:

    1. 1)

      Riv blomkål och mät upp 2,5 dl.

    2. 2)

      Smält kokosoljan och tillsätt kokosmjölk och blomkål. Koka upp och sänk sedan värmen och koka i 20 minuter tills blomkålen är kokt och gröten kokat ihop. Tillsätt honung och smaka av. Det är gott med lite kanel i gröten, men det är valfritt.

    3. 3)

      Plommonkompotten: Dela och kärna ur plommonen. Lägg i en liten kastrull och tillsätt honung, rosmarin och eventuellt lite vaniljpulver. Koka upp och rör om. Låt sedan plommonen småputtra i sin egen juice i 10 minuter.

    4. 4)

      Plommonen bildar en liten sirapsliknande sås av fruktjuicen och honungen. Kompotten är klar när plommonen är mjuka, men inte helt mosiga.