-
FYRA SORTERS KÅL
AIP/PALEO. Mitt bästa kålrecept är att blanda fyra sorters kål på tallriken. De ska alla tillagas separat (förutom grönkålen) på traditionellt sätt. Brunkålen ska in i ugnen i vattenbad, rödkålen stekas ihop med äpple och mald nejlika och brysselkålen kokas först och steks sedan. (Gärna i baconfett). Alla tre recepten kan man göra separat till jul- eller påskbordet.
-
1 h -
4 personer -
Medelsvår
Ingredienser
Rödkål Ingredienser: 1/2 Rödkålshuvud (ca 5 dl riven) 1 st Äpple 1 tsk Honung 3 msk Äppelcidervinäger 1 krm Mald kryddnejlika 2 st Lagerblad 1 nypa Salt Några dl vatten Brunkål Ingredienser: 1/2 Vitkålshuvud (ca 5 dl riven) 2 msk Honung 3 dl Ben- eller grönsaksbuljong (eller vatten) 1 nypa Salt 1 tsk Coconut aminos (kan utelsutas) 1 nät Brysselkål 1 knippe Grönkål Gör så här:
-
1)
Rödkål: Strimla kålen ganska grovt. Lägg i en stor stekpanna och tillsätt ett finhackat äpple plus övriga ingredienser. Häll på vatten så att kålen kan småputtra. Stek/koka i ca 30 minuter.
-
2)
Brunkål: Strimla vitkålen och stek ihop en stund i kokosolja . Har du tillgång till coconut aminos (det är AIP-ersättning för soja) så häll över detta när du steker. Lägg över kålen i en ugnsfast form och täck med buljong/vatten. Låt gå i ugnen på 150° i ca 1 h. Rör om då och då.
-
3)
Brysselkål: Ansa och koka brysselkålen i lite saltat vatten i ca 15 minuter. Lägg över i en stekpanna och stek i kokosolja tills de fått färg.

-
4)
Grönkål: Ansa och klipp ner grönkålen i en panna, Stek i ca 5 minuter i lite kokosolja. Lägg ner samtliga kålsorter och låt allt gå ihop och bli varmt tillsammans.
-








