-
Gelégodis i jultappning (AIP,PALEO)
AIP/PALEO. Bjud på lite gott – och syrligt – gelégodis gjorda med små pepparkaksformar. Du kan använda dig av vilka bär som helst. I mina blev det frysta blandade bär; svartvinbär, blåbär, hallon, björnbär och jordgubbar (mix som finns att köpa på Lidl).
-
30 min -
6 personer -
Lätt
Ingredienser
4 dl Tinade eller färska bär 4 msk Gelatinpulver Gör så här:
-
1)
Mixa bären. Blanda med geltinpulvret och värm medan du vispar. Låt blandningen puttra medan du vispar tills gelatinet lösts upp. Det tar ett par minuter.
-
2)
Häll ut på ett bakplåtspapper (på en bricka t ex) och se till att det blir ett ganska tunt lager.
-
3)
Ställ gelén att stelna i kylen. Ta ut och tryck ut olika figurer med små pepparkaksformar. Resterna som blir över kan du smälta igen och upprepa proceduren. Ät inom ett dygn.

-








