• Gelégodis i jultappning (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Bjud på lite gott – och syrligt – gelégodis gjorda med små pepparkaksformar. Du kan använda dig av vilka bär som helst. I mina blev det frysta blandade bär; svartvinbär, blåbär, hallon, björnbär och jordgubbar (mix som finns att köpa på Lidl).

    • 30 min
    • 6 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4 dl Tinade eller färska bär
    4 msk Gelatinpulver

    Gör så här:

    1. 1)

      Mixa bären. Blanda med geltinpulvret och värm medan du vispar. Låt blandningen puttra medan du vispar tills gelatinet lösts upp. Det tar ett par minuter.

    2. 2)

      Häll ut på ett bakplåtspapper (på en bricka t ex) och se till att det blir ett ganska tunt lager.

    3. 3)

      Ställ gelén att stelna i kylen. Ta ut och tryck ut olika figurer med små pepparkaksformar. Resterna som blir över kan du smälta igen och upprepa proceduren. Ät inom ett dygn.