• GELÉGODIS MED PERSIKA, ÄPPLE OCH KANEL

    AIP/PALEO. Gelégodis med smak av äppelpaj. Häll gelén i en pajform eller liknande och skär upp rutor till servering. Eller häll dem i små portionsformar. Det finns massor silikonformar att välja på. Ett knep är också att hälla upp gelén i iskubsformar. Det går bra att byta ut persikor mot annan frukt, t ex päron.

    • 1-2 h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4 msk Gelatinpulver
    2, 5 dl Färskpressad apelsinjuice
    2 msk Citronjuice
    1 st Lime, juicen
    1/2 dl Fintärnat äpple med skal
    1/2 dl Fintärnad persika /nektarin eller päron med skal
    1 krm Kanel
    2 msk Honung

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala och tärna ett äpple i små bitar. Pressa lite citron över så att bitarna inte blir bruna. Pudra med kanel. Tärna upp en persika/nektarin med skalet på i samma storlek.

    2. 2)

      Blanda juice från apelsin, citron och lime tillsammans med honung och gelatinpulver i en kastrull.

    3. 3)

      Värm och rör om tills gelatinet har smält och vätskan är klar. Låt det inte koka. Det tar ca 3-4 minuter.

    4. 4)

      Häll vätskan i en form/småformar. Sprid ut de små fruktbitarna och ställ i kylskåpet i minst 1 h.

    5. 5)

      Skär upp i bitar till servering. För lite mer klassisk marmeladgodis rulla bitarna i kokossocker.