-
GELÉGODIS MED PERSIKA, ÄPPLE OCH KANEL
AIP/PALEO. Gelégodis med smak av äppelpaj. Häll gelén i en pajform eller liknande och skär upp rutor till servering. Eller häll dem i små portionsformar. Det finns massor silikonformar att välja på. Ett knep är också att hälla upp gelén i iskubsformar. Det går bra att byta ut persikor mot annan frukt, t ex päron.
-
1-2 h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
4 msk Gelatinpulver 2, 5 dl Färskpressad apelsinjuice 2 msk Citronjuice 1 st Lime, juicen 1/2 dl Fintärnat äpple med skal 1/2 dl Fintärnad persika /nektarin eller päron med skal 1 krm Kanel 2 msk Honung Gör så här:
-
1)
Skala och tärna ett äpple i små bitar. Pressa lite citron över så att bitarna inte blir bruna. Pudra med kanel. Tärna upp en persika/nektarin med skalet på i samma storlek.
-
2)
Blanda juice från apelsin, citron och lime tillsammans med honung och gelatinpulver i en kastrull.
-
3)
Värm och rör om tills gelatinet har smält och vätskan är klar. Låt det inte koka. Det tar ca 3-4 minuter.
-
4)
Häll vätskan i en form/småformar. Sprid ut de små fruktbitarna och ställ i kylskåpet i minst 1 h.
-
5)
Skär upp i bitar till servering. För lite mer klassisk marmeladgodis rulla bitarna i kokossocker.

-








