• Geléhallon (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Gör eget gelégodis! Jättenkelt och så gott. Variera med olika bär och rulla dem i kokossocker för att lyxa till det.

    • 10 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    200 gram bär, t ex hallon
    1 dl Vatten
    4 msk gelatinpulver
    Eventuellt Lite honung

    Gör så här:

    1. 1)

      Tina frysta bär i en kastull eller i mikron. Mixa med en stavmixer till en jämn sås. Sila bort de små kärnorna. Tillsätt vattnet och blanda, Tillsätt houng om så önskas.

    2. 2)

      Häll i gelatinpulver och värm under tiden som du vispar. När gelatinet är upplöst är det klart. Koka upp och vispa tills grumligheten försvinner.

    3. 3)

      Häll upp i silikonform (finns billiga på IKEA) och ställ kallt. Rulla godisarna i lite kokossocker, men det är en smaksak. Jag tycker att de är godare naturella.