-
GELÉTÅRTA MED NÖTBOTTEN OCH JORDGUBBAR
PALEO. Jordgubbstårta med gelé och en söt nötbotten gjord på malda hasselnötter. I receptet i vår instruktionsfilm utgår vi från en mini-form, men här är det en normalt stor pajform som gäller.
-
1 h -
6 personer -
Medelsvår
Ingredienser
Till nötbotten Ingredienser: 4 st Äggvitor 4 dl Hasselnötsmjöl/mandelmjöl 1 krm Äkta vaniljpulver 2 tsk Honung Topping Ingredienser: 4-5 dl Färska jordgubbar 1 knippe Färsk mynta (kan uteslutas) Geléöverdrag Ingredienser: 2 dl Fint mixade jordgubbar 3 dl Vatten 1 msk Gelatinpulver Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175°.
-
2)
Vispa äggvitorna till maräng i en glasskål. Häll i nötmjöl, honung och vaniljpulver. Rör ihop med en träslev eller slickepott tills det blir en jämn smet.
-
3)
Klä en pajform med bakplåtspapper så att kanterna sticker upp en bit. Detta för att underlätta att lyfta upp tårtan när den är klar.
-
4)
Häll ner nötsmeten i formen och fördela jämnt. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills bottnen känns fast och fått lite färg.
-
5)
Skiva jordgubbarna och lägg ut över bottnen. Varva med lite färsk mynta.
-
6)
Medan bottnen svalnar gör geléöverdraget. Mixa ett par dl jordgubbar till "sås". Häll i 3 dl vatten och mixa igen. Tillsätt 1 msk gelatinpulver och rör om. Låt gelén blomma ut genom att vänta i två minuter. Värm sedan sakta tills gelén är helt upplåst. Vispa hela tiden. Dra av plattan innan det börjar koka.
-
7)
Låt gelén svalna något innan den hälls över kakan. Ställ kallt i ca 1 h.

-








