• Glassi

    AIP. Den här efterrätten är inspirerad av den indiska drycken lassi, därav namnet glassi. Du kan med fördel sätta efterrätten i frysen i 30 minuter så den blir riktigt kall. Den blir också god efter 2 timmar i kylen.

    • 5 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 st Mogen mango delad i kuber, eller fryst
    1 burk Kokosmjölk, en burk
    1 st Lime, juicen och skal

    Gör så här:

    1. 1)

      Mixa mango,limejuice och kokosmjölk i minst 3 minuter i en blender eller med stavmixer. Det är viktigt att du mixar ganska länge.

    2. 2)

      Häll upp i serveringsglas och ställ i frysen eller i kylen.

    3. 3)

      Riv lite limeskal över vid servering.

    4. 4)

      Ps. Recept från Autoimmun kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén, paleoteket.se. Foto: Denise Vestin.