• Granola AIP

    AIP. En knaprig granola som man kan göra en stor sats på och spara i tätslutande burk. Variera med torkade bär som blåbär, hallon och jordgubbar eller byt ut russin och tranbär mot dadlar, torkade äppelringar eller aprikoser. I det här receptet har vi kokbananchips för extra crunch, men det går bra att göra granolan utan chipsen.

    • 1 h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    Kokbananchips Ingredienser
    1 st Kokbanan
    1/2 Citron
    1 krm Kanel
    Granola Ingredienser
    1 st Stor banan
    2 dl Kokosflingor
    4 msk Kokosolja, smält
    2 tsk Honung (kan uteslutas)
    1 dl Tranbär eller andra torkade bär
    1 dl Russin, eko, eller annan torkad frukt
    1 krm Kanel
    1 krm Äkta vanilj, kan uteslutas

    Gör så här:

    1. 1)

      Kokbananchips: Sätt ugnen på 175°-200°. Skiva kokbananen med en osthyvel till tunna chips. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Pressa citronjuice över samt pudra med kanel.

    2. 2)

      Rosta chipsen tills de är torra och krispiga, ca 10-15 min. Ta ut och lägg på en kökshandduk så att de svalnar och torkar.

    3. 3)

      Granola: Mosa bananen tills den är rinnig. Blanda i smält kokosolja, honung, kanel och vanilj, rör om.

    4. 4)

      Blanda i kokosflingor, russin och tranbär - eller andra torkade bär eller frukt.

    5. 5)

      Bred ut på en plåt med bakplåtspapper ca en halv cm tjockt.

    6. 6)

      Rosta i ugnen i ca 25-30 min. Se upp så att det inte bränns. Ta ut och svalna, dela i mindre delar och blanda i chipsen. Ät med kokosmjölk, paleoyoghurt eller kokosgrädde.