-
Granola AIP
AIP. En knaprig granola som man kan göra en stor sats på och spara i tätslutande burk. Variera med torkade bär som blåbär, hallon och jordgubbar eller byt ut russin och tranbär mot dadlar, torkade äppelringar eller aprikoser. I det här receptet har vi kokbananchips för extra crunch, men det går bra att göra granolan utan chipsen.
-
1 h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
Kokbananchips Ingredienser 1 st Kokbanan 1/2 Citron 1 krm Kanel Granola Ingredienser 1 st Stor banan 2 dl Kokosflingor 4 msk Kokosolja, smält 2 tsk Honung (kan uteslutas) 1 dl Tranbär eller andra torkade bär 1 dl Russin, eko, eller annan torkad frukt 1 krm Kanel 1 krm Äkta vanilj, kan uteslutas Gör så här:
-
1)
Kokbananchips: Sätt ugnen på 175°-200°. Skiva kokbananen med en osthyvel till tunna chips. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Pressa citronjuice över samt pudra med kanel.
-
2)
Rosta chipsen tills de är torra och krispiga, ca 10-15 min. Ta ut och lägg på en kökshandduk så att de svalnar och torkar.
-
3)
Granola: Mosa bananen tills den är rinnig. Blanda i smält kokosolja, honung, kanel och vanilj, rör om.
-
4)
Blanda i kokosflingor, russin och tranbär - eller andra torkade bär eller frukt.
-
5)
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper ca en halv cm tjockt.
-
6)
Rosta i ugnen i ca 25-30 min. Se upp så att det inte bränns. Ta ut och svalna, dela i mindre delar och blanda i chipsen. Ät med kokosmjölk, paleoyoghurt eller kokosgrädde.

-








